Tankstations weren Athlon-rijders

BUNNIK - Verscheidene pomphouders weigeren klanten van Athlon Car Lease van brandstof te voorzien. Volgens Branche Behartiging Tankstations (BBT), onderdeel van Bovag, protesteren ze zo tegen de benzineprijsvergelijker, die de leasemaatschappij op haar site (website kan moeilijk oproepbaar zijn) begon.

De prijsvergelijker is de pomphouders in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik krijg woedende leden aan de lijn. Sommigen meldden zelfs zo kwaad te zijn dat ze besloten hebben Athlon-klanten te weigeren", aldus BTT-secretaris E. de Vries in de Bovag-krant.

Athlon Car Lease heeft nog geen meldingen van geweigerde klanten binnen gekregen, meldt directeur H. Blink van het leasebedrijf. Zowel praktisch als juridisch gezien is het weren van Athlon-klanten volgens hem lastig. Zij betalen immers nà het tanken en met een wettig betaalmiddel. Mochten sommige pomphouders zijn klanten daadwerkelijk weigeren, dan zal het leasebedrijf via de leverancier van de tankpas "actie ondernemen", verzekert Blink.

Pompstation

Autorijders kunnen sinds begin deze week op de website van de leasemaatschappij bekijken bij welk pompstation in de buurt ze het goedkoopst kunnen tanken. Het leasebedrijf wil op deze manier in de dure brandstoftijden een prijzenslag tussen de pompstations uitlokken.

Besparen

Veel bestuurders willen wel een paar euro besparen op een volle tank, zo blijkt. De prijsvergelijker is zo populair dat de Athlon-site bij vlagen onbereikbaar is door de drukte. Tot 14.00 uur woensdagmiddag meldden zich al 1,6 miljoen autorijders voor de benzineprijsmeter, aldus Blink. Inmiddels kan de aangepaste server van de website de vele bezoekers goed verwerken.

De brancheclub van de pomphouders neemt inmiddels de actie zelf onder de loep. Bekeken wordt of het leasebedrijf de prijzen op deze manier mag publiceren en of de gemelde informatie klopt. "Ik heb al pomphouders gesproken die zagen dat de prijs niet overeenkwam met de prijs die ze op dat moment rekenden. En dat is natuurlijk te gek voor woorden", meent De Vries.

Tip de redactie