Delta Lloyd maakt forse winstsprong

AMSTERDAM - Verzekeraar Delta Lloyd heeft over de eerste zes maanden van het jaar een winstsprong gemaakt van 120 procent dankzij beleggingswinsten, kostenreducties en een hogere omzet. De nettowinst kwam over het afgelopen halfjaar uit op 180 miljoen euro, tegen 82 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder, liet Delta Lloyd donderdag weten.

De totale omzet van het concern steeg met 27 procent van 4,25 miljard euro tot 5,37 miljard euro. Een kleine 3,3 miljard euro, ofwel 60 procent van de omzet, komt uit verzekeringsactiviteiten in de vorm van bruto premie-inkomsten. Deze stegen het afgelopen halfjaar met 7 procent.

Bij het onderdeel dat levensverzekeringen en pensioenen verkoopt, stegen de premie-inkomsten met 11 procent tot 3,26 miljard euro. De inkomsten uit schadeverzekeringen namen met slechts 1 procent toe tot 672 miljoen euro. De omzet van de zorg-divisie liet een min zien van 2 procent.

De opbrengsten uit beleggingen namen over de eerste helft van het jaar toe met 73 procent tot 1,93 miljard euro. Delta Lloyd geeft geen concrete prognose voor de rest van het jaar, maar verwacht wel een verdere stijging van het bruto premie-inkomsten bij alle verzekeringsonderdelen. De uitzondering is Duitsland. Daar zullen de inkomsten ongeveer gelijk blijven.

Ook verwacht Delta Lloyd zijn positie op de Nederlandse hypotheekmarkt te verbeteren. Momenteel heeft het in Nederland een marktaandeel van 2,1 procent.

Tip de redactie