ING boekt lagere winst in tweede kwartaal

DEN HAAG - Bankverzekeraar ING Groep heeft over het tweede kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 1,55 miljard euro. Dat is 6,7 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het financiële concern donderdag bekendgemaakt.

De winstdaling schrijft ING vooral toe aan de 'meevallers' in het tweede kwartaal van 2004 in de vorm van winsten op desinvesteringen (verkoop of sluiting van een bedrijfsonderdeel) en andere incidentele posten. Als dit buiten beschouwing wordt gelaten, steeg de nettowinst in het afgelopen kwartaal met 6,7 procent ten opzichte van een jaar geleden.

De eerste twee kwartalen van dit jaar opgeteld, levert een nettowinst op van 3,49 miljard euro. Dat is 25 procent meer dan over het eerste halfjaar van 2004.

"In het eerste halfjaar van 2005 heeft ING goed gepresteerd, ondanks de uitdagingen als gevolg van het lage renteniveau op de meeste markten'', schrijft bestuursvoorzitter Michel Tilmant in een toelichting. "Binnen de gehele Groep stegen de baten."

Kostenbeheersing blijft prioriteit, aldus de topman. Hij kondigt in dat verband verdere stappen aan om de efficiency te verbeteren en de concurrentiepositie te behouden.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie