Schiphol boekt recordmaand

SCHIPHOL - Vakantiegangers hebben luchthaven Schiphol in juli een record bezorgd. Ruim 4,5 miljoen passagiers reisden vorige maand via Schiphol. Juli 2005 is daarmee de drukste maand ooit voor de luchthaven, maakte de Schiphol Group woensdag bekend.

Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar is het aantal passagiers gestegen met 3,8 procent. De groei komt vooral doordat meer vakantiegangers in juli vanaf Schiphol vertrokken: 5,2 procent meer dan in 2004. Het aantal passagiers dat overstapte op een andere vlucht groeide met 3 procent.

De luchtvaartmaatschappijen hoefden voor de extra passagiers niet flink meer vliegtuigen in te zetten. De toestellen waren beter gevuld en op sommige drukke vluchten werden grotere vliegtuigen ingezet. Het aantal vertrekkende en landende toestellen op Schiphol steeg hierdoor slechts met 1 procent.

Op tijd

Voor de passagiers verliep de reis van en naar Schiphol iets beter. Ruim tweederde van de vliegtuigen vertrok in juli op tijd. Dat is bijna 5 procent meer dan vorig jaar. Meer dan viervijfde van de toestellen kwam volgens het geplande reisschema op tijd aan op de luchthaven. Een verbetering van 2,8 procent.

Schiphol maakt een goed jaar door. Tot en met juli van dit jaar groeide het aantal reizigers met 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2004.

Tip de redactie