Spotify zou van plan zijn het Amerikaanse podcastbedrijf Gimlet Media over te nemen. Met de stap zou Spotify naast het streamen van muziek meer willen inzetten op verhalende podcasts.

De twee bedrijven zijn met elkaar in gesprek over een overname, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens Recode is Spotify van plan om meer dan 200 miljoen dollar (ongeveer 174,6 miljoen euro) te betalen.

Gimlet is maker en uitgever van populaire verhalende journalistieke podcasts als StartUp, Reply All en Heavyweight. Het bedrijf richt zich ook op fictie, met onder meer de series Homecoming en Sandra.

Verschillende podcasts van Gimlet zijn al op Spotify te beluisteren. De Zweedse muziekstreamingdienst zet de laatste maanden actief in op het medium, onder meer met podcasts die exclusief op Spotify te vinden zijn.

Gimlet verdient zijn geld door in afleveringen reclame te laten horen, door middel van gesponsorde podcasts in opdracht van bedrijven, merchandise en door een abonnement voor leden.