ARNHEM - De nettowinst van ingenieursbureau Arcadis is in het tweede kwartaal met 62 procent gestegen tot 9 miljoen euro. De omzet nam met 4 procent toe tot 233 miljoen euro, zo meldde de onderneming uit Arnhem woensdag.

De winststijging is voor een deel te danken aan de verkoop van enkele belangen. Die leverden een boekwinst op van 2,1 miljoen euro. Daarnaast maakt Arcadis melding van een sterke verbetering van de winstmarges.

Arcadis verwacht nu dat de winst uit gewone bedrijfsuitoefening over geheel 2005 met 20 tot 25 procent zal stijgen. Het bedrijf had tot dusver alleen uitgesproken een stijging van de winst en omzet te verwachten. In het tweede kwartaal steeg het bedrijfsresultaat met 31 procent.

Acquisities

Arcadis (9.000 werknemers) wil verder groeien door meer bedrijven over te nemen. De onderneming deed in het afgelopen kwartaal drie acquisities in het buitenland. Arcadis richtte vorige maand samen met technisch dienstverlener Imtech en bouwbedrijf Dura Vermeer een spooronderhoudsbedrijf op om te kunnen profiteren van de verbetering van de spoorinfrastructuur in Nederland.