De voormalige directeur sportmarketing van Microsoft heeft toegegeven dat hij door fraude met geldtransacties een miljoen dollar (870.000 euro) heeft opgestreken. Jeff Tran heeft onder meer Super Bowl-kaartjes die voor werknemers van Microsoft bedoeld waren voor flinke bedragen verkocht, bericht de Amerikaanse krant The Seattle Times.

Tran, die directeur van de Sports Marketing and Alliances-afdeling was, zou 62 Super Bowl-tickets voor 200.000 dollar hebben verkocht en het geld in eigen zak hebben gestoken. Ook zou hij een leverancier hebben gedwongen een betaling van 775.000 dollar (ook voor Super Bowl-kaartjes) naar zijn persoonlijke bankrekening over te maken en te verduisteren.

Volgens de aanklager verzocht Tran om nog twee frauduleuze betalingen, van 670.000 dollar en 500.000 dollar. De FBI kwam hem op het spoor na een melding van Microsoft. Tran zou volgens de aanklager alle elektronische communicatie met de leveranciers hebben verwijderd. In eerste instantie beweerde Tran gehackt te zijn.

Op fraude met geldtransacties staat een mogelijke gevangenisstraf van twintig jaar. Door de schuldbekentenis heeft de aanklager gevraagd hem niet meer dan drie jaar op te leggen.