Een vijfde van de Britse bedrijven heeft een deel van de bedrijfsvoering naar het buitenland verplaatst door de onzekerheid rondom de Brexit en nog eens 12 procent overweegt dit te doen, blijkt uit een onderzoek onder twaalfhonderd directeuren waarover The Independent bericht.

Het merendeel van de ondervraagde bedrijven die de activiteiten hebben verplaatst of dat overwegen te doen, doet dat naar een ander land binnen de Europese Unie.

Vooral ondernemingen uit de financiële sector hebben al delen van het bedrijf verhuisd. 18 procent van de bedrijven zegt een noodplan te hebben.

"Het is niet leuk om deze zorgwekkende tekenen naar buiten te brengen", zegt de interim-directeur van het onderzoeksbureau Edwin Morgan in The Independent . "De zuurverdiende reputatie van het Verenigd Koninkrijk als een stabiele en voorspelbare omgeving voor ondernemen wordt weggenomen."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!