De Federal Reserve laat de rente in de Verenigde Staten zoals verwacht ongemoeid. Dat blijkt uit een nieuw rentebesluit van de Amerikaanse koepel van centrale banken.

Kenners gingen er over het algemeen al van uit dat de Fed dit keer een pas op de plaats zou maken.

De Fed maakte in dit besluit geen melding van het streven naar een geleidelijke verhoging van de rente.

Onlangs bleek dat veel van de beleidsmakers bij de Fed vinden dat er geen haast gemaakt hoeft te worden met het verder opschroeven van de rente.

Fed-voorzitter Jerome Powell zei eerder deze maand ook dat hij zich zorgen maakt over de afzwakkende groei van de wereldeconomie.

Bij het vorige rentebesluit in december verhoogde de Fed de rente nog met 0,25 procentpunt, naar een bandbreedte van 2,25 tot 2,50 procent.

Ook werd toen al gezegd dat er in 2019 waarschijnlijk minder renteverhogingen zullen worden doorgevoerd dan eerder werd voorzien.

'Rente verhogen is slecht voor de economie'

De beleidsmakers bij de Fed kozen vorig jaar nog duidelijk voor het stap voor stap verhogen van de rente. Niet iedereen was blij met die koers.

President Donald Trump uitte herhaaldelijk forse kritiek op het alsmaar verhogen van de rente, omdat dit volgens hem slecht zou zijn voor de economie.