Winkelketen HEMA gaat 56 banen schrappen op het hoofdkantoor, schrijft RTL Z donderdag op basis van interne communicatie van de HEMA. De winkelketen heeft het nieuws in gesprek met NU.nl bevestigd.

De banen worden geschrapt met het oog op kostenbeheersing, laat het bedrijf weten. Momenteel werken ongeveer zevenhonderd mensen op het hoofdkantoor. "Er is met een grote groep managers gekeken naar of zaken efficiënter kunnen", schrijft de HEMA.

Door de reorganisatie moeten negentien mensen met een vast contract het concern verlaten. Nog eens zeventien werknemers met een tijdelijk contract moeten vertrekken.

Tot slot kiest de HEMA ervoor 20 vacatures niet in te vullen, waardoor het aantal verdwenen arbeidsplaatsen op 56 uitkomt.

Ook de helft van de directie werd geschrapt

In oktober werd de Nederlandse winkelketen overgenomen door ondernemer Marcel Boekhoorn. De Nijmegenaar beloofde destijds onder meer de schuldenlast van de onderneming te verlagen.

Een van de maatregelen die Boekhoorn toen aankondigde, was de halvering van de HEMA-directie. Deze stap werd genomen om "slagvaardiger" en "sneller" te worden. "De verantwoordelijkheden van de betreffende directieleden kunnen namelijk ook door senior management worden opgepakt", stelde het concern in november.