Veel bagage op vliegvelden in Europa raakt zoek (video)

RIJSWIJK - Op Europese vliegvelden verdwijnt nog steeds veel bagage van reizigers. Bij de grote Europese luchtvaartmaatschappijen raken op elke duizend passagiers gemiddeld twaalf koffers zoek, meldde de Association of European Airlines (AEA) maandag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De KLM spant de kroon, zo blijkt uit het onderzoek. Van elke duizend koffers van KLM-reizigers komen er gemiddeld 17,4 niet of niet op tijd op de plaats van bestemming aan. Bij TAP Portugal zijn dat er zestien en bij British Airways 15,6. Wie reist met relatief kleine luchtvaartmaatschappijen als Turkish Airlines (4,1) of Air Malta (4,8) heeft de meeste kans dat de koffers 'gewoon' op tijd op de juiste bestemming aankomen.

Bagage

De AEA krijgt de gegevens over kwijtgeraakte koffers van 24 Europese luchtvaartmaatschappijen. Volgens de organisatie wordt het grootste deel van de vermiste bagage overigens weer opgespoord en zonder al te veel vertraging bij de gedupeerde eigenaars afgeleverd. De onderzoekscijfers komen uit de periode april-juni 2005. In die drie maanden hebben de luchtvaartmaatschappijen samen 88 miljoen reizigers vervoerd op in totaal 940.000 vluchten.

Wanneer passagiers langer dan drie weken op hun bagage moeten wachten, krijgt die officieel het predikaat 'vermist'. De vergoeding per zoekgeraakte koffer, rugzak of tas is dan ongeveer 1000 euro.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie