Het Duitse moederbedrijf van modeketen Gerry Weber heeft van de rechter in Bielefeld uitstel van betaling gekregen. Intussen wordt gewerkt aan een reddingsplan. Daarbij zouden 230 filialen gesloten worden en tot negenhonderd banen verdwijnen.

De 42 Nederlandse vestigingen kunnen waarschijnlijk gewoon openblijven. Herbert Blom, directeur van de keten in Nederland, zei dat in december nog tegen nieuwszender RTL Z, waarbij hij verwees naar hetzelfde herstelplan.

"Wij zijn in Nederland een gezond bedrijf. Wel zal ons worden gevraagd om op de kosten te letten, maar omdat wij winstgevend zijn, hoeven hier geen winkels dicht", aldus Blom.

Gerry Weber is een groot damesmodehuis met meer dan twaalfhonderd eigen winkels, bijna 2.500 shop-in-shops en een kleine driehonderd franchisezaken. Verspreid over meerdere landen telt het bedrijf zo'n 6.500 medewerkers.

Gerry Weber is de laatste jaren erg hard gegroeid. Blom noemde die te snelle expansie eind vorig jaar als een belangrijke reden voor de financiële problemen bij het bedrijf in Duitsland.