ROTTERDAM - Unilever heeft in het tweede kwartaal de nettowinst met een kwart zien afnemen. In de maanden april, mei en juni noteerde de producent van Knorr-soepen tot Omo-waspoeder een resultaat van 658 miljoen euro, tegen 881 miljoen euro in dezelfde periode in 2001.

Dat heeft Unilever woensdag voorbeurs bekendgemaakt. Over het gehele eerste halfjaar bekeken komt de nettowinst vrijwel onveranderd uit ten opzichte van de eerste zes maanden van 2001. In de eerste helft van 2002 boekte het concern een resultaat van 1,121 miljard, in dezelfde periode een jaar eerder was dat 1 miljoen minder.

De omzet bleef in het eerste halfjaar eveneens nagenoeg gelijk. In de eerste zes maanden draaide de voedings- en wasmiddelenfabrikant een omzet van 25,358 miljard euro. Dat is 1 procent meer dan een jaar eerder.

Tevreden

Unilever constateert tevreden op basis van de halfjaarcijfers "halverwege het programma in De Weg naar Groei" te zitten en vertrouwt erop aan de verwachtingen voor dit jaar te kunnen voldoen. De winst per aandeel ligt boven de verwachtingen van analisten. Voor afschrijving van bijzondere posten en goodwill kwam de winst per aandeel in het tweede kwartaal 32 procent hoger uit op ,09 euro.