Het Openbaar Ministerie (OM) heeft negen maanden celstraf geëist tegen oud-bestuurder Jaap van Everdingen van accountantsbureau KPMG. Hij wordt verdacht van belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen in de zaak rond de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.

Ook projectontwikkelaar Fred Meijer moet de gevangenis in als het aan het OM ligt. Tegen hem is een onvoorwaardelijke celstraf van zes maanden geëist. Bovendien zou zijn bedrijf een boete van 100.000 euro moeten betalen. Projectontwikkelaar Leon Bots kreeg de laagste straf tegen zich geëist: een taakstraf van 120 uur.

Projectontwikkelaar Meijer wordt verdacht van onder meer het opzettelijk opmaken van valse facturen en Bots van het witwassen van op die manier verkregen inkomsten.

Tegen twee andere personen zijn werkstraffen geëist. De financiële controller van KPMG zou 180 uur aan de slag moeten en de eigenaar van een bedrijf dat zou zijn gebruikt om geld wit te wassen 120 uur. Voor die ondernemer wil het OM bovendien een boete van 50.000 euro.