Pakketbezorger PostNL biedt vanaf dinsdag alle klanten de optie om retourpakketten mee te geven aan de bezorger, wanneer die een pakket komt afleveren. Het bedrijf ziet de nieuwe optie als een "belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie", schrijft het in een persbericht.

Zo bespaart de nieuwe optie een ritje naar het pakketpunt. "De insteek is dat een pakje dat teruggaat met een bezorger die toch al aan de deur staat niet alleen gemak biedt, maar ook veruit de duurzaamste manier van retourneren is", aldus PostNL.

Naast duurzaamheid is ook het gemakkelijker maken van retourzendingen een doel van het bedrijf: "Consumenten bestellen online vanwege het gemak en waarderen het als webwinkels goede en gemakkelijke retouroplossingen bieden."

Het retourneren van een pakket bij de PostNL-bezorger kan alleen als het pakket het juiste formaat heeft en van een retourlabel of antwoordnummer voorzien is.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!