Ten minste vijf private-equitypartijen hebben interesse in de overname van de Nederlandse verzekeraar Vivat, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van ingewijden.

De verzekeraar, bekend van onder meer de merken Zwitserleven en Reaal, is door het Chinese moederbedrijf Anbang in de etalage gezet. De verkoop van de voormalige verzekeringstak van SNS Reaal zou naar verluidt 2 miljard euro moeten gaan opleveren, schrijft het FD

De partijen die zich gemeld hebben, zijn volgens de bronnen Athora (van Apollo), Blackstone, Cinven, CVC en TSSP (van TPG). Zij willen een bod uitbrengen op Vivat als geheel of op onderdelen van de verzekeraar.

Niet alleen private-equitypartijen hebben interesse. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en het Duitse Allianz zouden een bod op Vivat willen uitbrengen.

Vivat liet afgelopen oktober weten dat Anbang was gestart met een strategische heroriëntatie rond de Nederlandse verzekeraar. Anbang is vorig jaar door Chinese toezichthouders onder curatele gesteld.

Het concern heeft zich volgens de Chinese autoriteiten beziggehouden met illegale activiteiten die ook de eigen financiële positie onder druk hebben gezet.