AMSTERDAM - Ondernemer Erik de Vlieger heeft zijn media-activiteiten verkocht aan de directie. De directie heeft een bericht hierover in de Volkskrant donderdag bevestigd. Onder de Imca Media Groep vallen tijdschriften als het popblad Oor, het radiostation Wild/FM, de huis-aan-huisbladen van Weekmedia (ooit overgenomen van dagblad- en boekenuitgever PCM) en een drukkerij in Nieuw Vennep.

De omzet bedroeg vorig jaar 38 miljoen euro. De Vlieger bouwde in enkele jaren tijd een imperium op van vastgoed, media-activiteiten en tenslotte luchtvaartbedrijven. Vorig jaar ging het fout.

Hij raakte in opspraak. Volgens het Openbaar Ministerie zou er bij Air Holland geld zijn witgewassen. Van dit ter ziele gegane bedrijf nam De Vlieger belangrijke onderdelen over. Luchtvaartdirecteur Harm Prins werd opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte, afpersing en witwassen van geld en kreeg zijn congé.

De Vlieger zou voorts banden hebben gehad met wijlen Willem Endstra en Heineken-ontvoerder Holleeder. De Vlieger ontkende ook donderdag met klem dat die banden met de twee topcriminelen ooit hebben bestaan.

De problemen bedierven het plezier van De Vlieger in het ondernemen. Begin dit jaar kondigde hij aan ermee te willen stoppen. Hij trok zich terug uit Imca. Al eerder gingen de vastgoedactiviteiten in de verkoop.