VELDHOVEN - Onbekenden hebben vorige week in Veldhoven valse eurobiljetten in omloop gebracht. De biljetten zijn op een terras van lunchroom Creme de la Creme in Veldhoven uitgegeven.

Volgens de politie Brabant-Zuidoost gaat het om twee biljetten van vijf en tien euro. Eigenaar J. Cremers van de lunchroom kwam zondag bij het opmaken van de kas over de hele week de valse biljetten tegen. "Ze waren nauwelijks van echt te onderscheiden", aldus de Brabantse horecaondernemer dinsdag. "Pas onder de UV-lamp zag ik hele kleine verschillen."

Deze methode om papieren geld op echtheid te controleren, wordt in de horeca pas bij biljetten van 50 euro en meer toegepast. "Als je elk biljet moet controleren, ben je te veel tijd kwijt. Ik ben er nu bij toeval op gestuit, maar het zal me niets verbazen als er in ons land meer van die valse biljetten inomloop zijn. Op deze manier is iedereen te foppen, ook de banken." Cremers doet deze week aangifte bij de politie in Eindhoven.

Ook in Valkenburg aan de Geul is een vals biljet van 5 euro ontdekt. De politie Limburg-Zuid heeft het biljet in beslag genomen en stelt een onderzoek in.