"Het is gelukt," aldus curator E. Meijer

DEN HAAG - KPN neemt het Nederlandse deel van het KPNQwest-netwerk en het aansturingscentrum in Den Haag over. Daarover heeft het telecombedrijf maandagavond overeenstemming bereikt met de curatoren van de failliete netwerkonderneming, zo meldde KPN dinsdag.

Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. "Het is gelukt", aldus curator E. Meijer. "De verkoop van het bedrijfsonderdeel heeft onevenredig veel tijd gekost. De boedel van KPNQwest bestaat nu nog uit een groot aantal belangen in vennootschappen."

Volgens Meijer is KPN langzamerhand rijp geworden om het aansturingscentrum en de kabels over te nemen. "Je had je kunnen afvragen of KPN het niet direct had moeten kopen", aldus Meijer. "Maar destijds was het bedrijf daar nog niet aan toe."

Over de overname van het glasvezelnetwerk in België, Duitsland en Groot-Brittannië wordt nog gesproken, aldus KPN in een toelichting. Volgens Meijer kan KPN de verschillende netten aan elkaar rijgen als kralen. Maar het net in Frankrijk is inmiddels verkocht.