De Amerikaanse minister van Economische Zaken Wilbur Ross verwacht dat de Verenigde Staten en China tot een handelsakkoord kunnen komen waar de VS "mee kan leven".

Dat vertelde Ross in een interview met tv-zender CNBC. Ook het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde vertrouwen te hebben in een positieve uitkomst.

Beleidsmakers van beide landen onderhandelen tot deze dinsdag over de mogelijkheden voor een akkoord dat een einde moet maken aan handelsbelemmeringen van beide landen.

Naast de officiële commentaren van ministers zijn er nog maar weinig details naar buiten gekomen over de onderhandelingen. Wel is bekend dat beide landen meer afgevaardigden hebben gestuurd dan bij eerdere gesprekken en ook bracht de Chinese vicepremier Liu He een onverwacht bezoek.

China en de VS hebben in 2018 importheffingen ingesteld op honderden miljarden dollars aan goederenimporten. Maar vorige maand kwam de Amerikaanse president Donald Trump een wapenstilstand overeen met de Chinese president Xi Jinping.