Shell wil vanaf 2020 jaarlijks 4 miljard dollar (ruim 3,5 miljard euro) in hernieuwbare energie steken, een verdubbeling van het huidige budget. 

Dat heeft Maarten Wetselaar, directeur van de duurzame energie-activiteiten van Shell, gezegd in een interview in The Guardian.

Het totale investeringsbudget van het Brits-Nederlandse concern is 25 miljard dollar. Daarvan wordt nu gemiddeld 1 tot 2 miljard dollar per jaar geïnvesteerd in duurzame energie. Als Wetselaar goede resultaten laat zien, verwacht hij dat dat bedrag verdubbeld zal worden en zelfs "naar meer" gekeken kan worden.

Shell staat onder druk van een groep 'groene aandeelhouders'. Naast het ophogen van zijn investeringen in duurzame energie, maakte het bedrijf onlangs bekend zijn CO2-doelstellingen aan te scherpen. Aan dat laatste wordt ook de beloning van het topmanagement gekoppeld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!