De werknemers zijn ontevreden over het salaris. De stakers eisen 40 procent meer loon

SCHIPHOL - Op Schiphol dreigt een staking uit te breken bij het technische personeel van luchtvaartmaatschappij KLM. Volgens een woordvoerder van KLM vindt er zaterdag overleg plaats om te voorkomen dat het drukke vakantieverkeer wordt verhinderd.

Een werknemer van het technische personeel, dat onder meer vliegtuigen moet klaarmaken voor vertrek, meldde zaterdagochtend dat 250 collega's op Schiphol-Oost het werk voor 24 uur neerleggen. Zij zijn ontevreden over hun salaris.

Annuleringen

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft zaterdag zeven intercontinentale vluchten geschrapt door een wilde staking van haar grondwerktuigkundigen op luchthaven Schiphol.

KLM sluit niet uit dat nog meer vluchten worden geannuleerd, maar hoopt het vakantieverkeer zoveel mogelijk op gang te houden. KLM is "buitengewoon verontwaardigd" over de actie. Volgens een woordvoerder hebben de stakers een looneis van 40 procent neergelegd. Het zou gaan om circa 150 tot 250 KLM-werknemers die sinds zaterdagochtend niet meer werken.

Vakbonden steunen de staking niet. Volgens CNV Bedrijvenbond doen de technici zichzelf geen goed op een drukke dag op Schiphol. CNV-bestuurder I. Baltussen vreest dat het passagepersoneel nu alle "shit" van de toeristen over zich heen krijgt.