Italië heeft dinsdag met de Europese Commissie een afspraak gemaakt over de begroting van het land, heeft een woordvoerder van het Italiaanse ministerie van Financiën dinsdagavond laten weten.

Het akkoord wordt woensdag ondertekend. De commissie keurde de eerste Italiaanse begroting in oktober af, omdat die in strijd zou zijn met de Europese financiële regels. De Italiaanse regering bereikte maandag een akkoord over de nieuwe begroting. Het lijkt erop dat de Europese Commissie deze heeft geaccepteerd.

In de eerste versie stond dat Italië een begrotingstekort zou krijgen van 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp) en dat er een economische groei van 1,5 procent werd verwacht. Dat accepteerde de commissie niet. Na meerdere gesprekken met de commissie heeft Italië besloten om het begrotingstekort terug te brengen naar 2,04 procent.

Direct na de afwijzing zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini dat er geen aanpassingen aan de begroting zouden worden gedaan omdat Europa dat wil. Dat is meerdere keren door de Italiaanse regering herhaald.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!