Leslie Moonves, de voormalig topman van mediabedrijf CBS, heeft bewijs vernietigd en onderzoekers misleid in het onderzoek naar de beschuldigingen van seksueel wangedrag. Moonves stapte in september op bij CBS.

Dat schrijft The New York Times woensdag op basis van een rapport, samengesteld door advocaten van CBS.

Volgens het rapport heeft Moonves "zich meerdere keren schuldig gemaakt aan niet-consensueel seksueel wangedrag, zowel op de werkvloer als daarbuiten en zowel voor als tijdens zijn tijd bij CBS.

Het Amerikaanse dagblad schrijft dat de advocaten vier keer met de oud-topman hebben gesproken. In het rapport noemen de raadsmannen Moonves "leugenachtig" en hij zou "meermaals gelogen hebben en geprobeerd hebben de omvang van zijn seksueel wangedrag te minimaliseren".

Ontslagvergoeding van 140 miljoen dollar niet uitgekeerd

De advocaten concluderen dat CBS genoeg geldige redenen had om Moonves de laan uit te sturen. In september gingen de twee partijen uit elkaar en kreeg de oud-topman een ontslagvergoeding van 140 miljoen dollar (123,3 miljoen euro).

Deze afkoopsom zou pas worden uitbetaald na de afronding van het onderzoek. De advocaten schrijven volgens The New York Times dat het bedrijf het recht heeft om om de ontslagvergoeding niet uit te keren.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!