Het netwerk werd woensdagavond om zeven uur uitgeschakeld, vijf uur later kregen de technici het verzoek om de zaak weer aan de gang te brengen

DEN HAAG - Het failliete kabelbedrijf KPNQwest maakt waarschijnlijk een doorstart. Het netwerk werd woensdagavond om zeven uur op verzoek van de curatoren uitgeschakeld omdat er geen overeenstemming met mogelijke overnemers kon worden gevonden. Vijf uur later kregen de technici van het bedrijf evenwel het verzoek, de zaak weer aan de gang te brengen.

Dat zei J. van der Klauw, verantwoordelijk voor het draaien van het netwerk van KPNQwest donderdag. Het is volgens hem de bedoeling de glasvezelkabels in elk geval weer voor een paar weken aan de gang te houden. "De intentie is dat er een doorstart komt", aldus Van der Klauw. Een belangrijke betrokken partij daarbij zou KPN zijn. Hoe lang het duurt voor het hele netwerk weer in de lucht is, kon Van der Klauw niet zeggen. "Uitzetten is makkelijker dan aanzetten."

Curator J. van Apeldoorn bevestigt opdracht te hebben gegeven voor het stilleggen van het netwerk. Meer wilde hij niet zeggen.