De Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis dreigen met een nieuwe rechtszaak vanwege woekerpolissen van Achmea, nu de verzekeraar niet ingaat op het ultimatum van de organisaties.

De organisaties eisten onlangs dat het concern met nieuwe voorstellen zou komen voor een collectieve compensatieregeling voor klanten met woekerpolissen.

Achmea laat weten daar niets in een nieuwe collectieve compensatieregeling te zien. De verzekeraar sloot acht jaar geleden al een akkoord over compensatie voor de gewraakte beleggingsverzekeringen en wil overige klachten over woekerpolissen liever individueel afhandelen.

De Consumentenbond is "teleurgesteld" over dit besluit. "Dit betekent dat het een gang naar de rechter wordt, en dat weet Achmea ook. Ze zoeken de juridische loopgraven op, waarbij een procedure jaren kan duren", aldus een woordvoerder.

Volgens de Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis verkocht Achmea 800.000 zogeheten woekerpolissen. Dat zijn beleggingsverzekeringen waarbij een groot deel van de inleg niet werd belegd, maar opging aan hoge kosten en premies. De opbrengst valt daardoor vaak tegen.