De in Frankrijk begonnen protestbeweging tegen hoge brandstofprijzen breidt zich uit in België. In gele hesjes gestoken actievoerders hebben donderdag een oliedepot in Brussel geblokkeerd. Sommige tankstations in het land kampen met tekorten door de protesten.

Door de tekorten zijn automobilisten begonnen met hamsteren. De afgelopen dagen waren er al verschillende acties in Wallonië, waar de politie woensdagnacht 39 relschoppers oppakte.

Woensdagnacht blokkeerde een groep 'Gele Hesjes' onder meer een deel van autosnelweg E19 en het distributiecentrum in Feluy, dat een aanzienlijk deel van het zuiden van België van brandstof voorziet.

Volgens de gouverneur van Henegouwen braken de rellen woensdagnacht uit nadat de "vreedzame" 'Gele Hesjes' vertrokken waren.

In Frankrijk wordt sinds zaterdag door boze burgers in gilets jaunes, gele hesjes, geprotesteerd. Daarbij zijn twee doden en meer dan 550 gewonden gevallen, onder wie zeventien zwaargewonden.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!