De Deutsche Bank heeft mogelijk voor zo'n 150 miljard dollar (132 miljard euro) aan potentieel verdachte transacties uitgevoerd die verbonden zijn aan het witwasschandaal van Danske Bank.

Dat blijkt dinsdag uit voorlopige conclusies van een intern rapport van de grootste bank van Duitsland, in handen van zakenkrant The Wall Street Journal.

De bevindingen van Deutsche Bank zijn nog niet openbaar gemaakt en de resultaten van het onderzoek zijn niet definitief. Wanneer het onderzoek wordt afgerond, is niet bekend.

Een woordvoerder van de Duitse bank verklaarde maandag dat de bank betalingen voor Danske Bank in Estland had verwerkt, maar deze samenwerking had beëindigd toen ze verdachte omstandigheden ontdekte.

Via de Estse tak van Danske Bank zouden tussen 2007 en 2015 miljarden euro's zijn weggesluisd. Het zou om onder meer crimineel geld uit Rusland gaan. Deutsche Bank zou hier 132 miljard euro aan transacties van hebben uitgevoerd.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!