Het kabinet wil met een reeks prikkels meer arbeidsgehandicapten aan het werk helpen. Zo mogen ze tijdelijk maximaal 130 euro boven het bijstandsniveau gaan bijverdienen.

Dat blijkt uit een reeks maatregelen die staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft gepresenteerd.

De extra bijverdienste is een van de voorstellen die komt in plaats van de eerder dit jaar voorgestelde zogenoemde loondispensatie.

Aanvankelijk zouden werkgevers mensen met een beperking minder dan het minimumloon mogen gaan betalen, maar die omstreden maatregel ging van tafel door gebrek aan draagvlak en omdat het te ingewikkeld werd.

Van Ark wil heel wat regels eenvoudiger maken. "De helft van de arbeidsgehandicapten staat aan de kant. Dat is een onacceptabele situatie." Een deel van de maatregelen gaat direct in, andere volgen komend jaar of in 2020.

Val jij onder de groep arbeidsgehandicapten? Laat in de NUjij-reacties weten of jij denkt dat de prikkel helpt om arbeidgehandicapten aan het werk te krijgen.