Volkswagen gaat de komende vijf jaar bijna 44 miljard investeren in elektrische mobiliteit, autonoom rijden, mobiliteitsdiensten en digitalisering. Daarnaast is verdere invulling aan de voorgestelde samenwerking met Ford gegeven.

 

Als onderdeel van de geplande investeringen zullen de productielocaties in Emden en Hannover geschikt worden gemaakt voor de bouw van elektrische voertuigen. De productie van de Passat wordt om die reden verplaatst.

De Passat rolt op dit moment in het Duitse Emden van de band. Daar zullen vanaf 2022 echter de kleine en middelgrote elektrische auto's van de Volkswagen Group worden gebouwd.

De productie van de Passat wordt verplaatst naar de Skoda-fabriek in de Tsjechische plaats Kvasiny. Daar zal het model vanaf 2023 naast de Skoda Superb en de Kodiaq van de band lopen.

De Passat neemt de plaats in van de Skoda Karoq en diens zustermodel, de Seat Ateca. Volkswagen is nog op zoek naar een nieuwe productielocatie voor deze twee modellen.

Eerder op vrijdag zei een woordvoerder tegen persbureau Reuters dat Volkswagen in staat is de komende jaren vijftien miljoen elektrische auto's op de weg te krijgen.

De samenwerking met Ford zal volgens het persbericht van Volkswagen draaien om de gezamenlijke ontwikkeling en bouw van kleine bestelwagens. Hiermee kunnen volgens het Duitse concern besparingen gerealiseerd worden.

Volkswagen benadrukt echter dat de bedrijven concurrenten zullen blijven.