Stint, de maker van de elektrische bolderkar, maakt mogelijk een doorstart. Meerdere partijen hebben interesse in een overname van het noodlijdende concern.

Dit meldt de NOS woensdag op basis van de woordvoerder van Stint en anonieme bronnen. Een woordvoerder van Stint laat aan NU.nl weten dat er gesprekken worden gevoerd.

Volgens de NOS zijn andere ondernemingen in de transportsector geïnteresseerd in Stint.

De maker van de stint vroeg eind oktober faillissement aan na het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) om de 3.500 stints die in Nederland rondreden van de weg te halen. Na onderzoek zou er twijfel zijn gerezen over de veiligheid. De minister wilde meer onderzoeken afwachten.

Stint kon die tijd niet overbruggen en de directeur Edwin Renzen zag zich genoodzaakt faillissement aan te vragen. Uiteindelijk trok Renzen de faillissementsaanvraag toch weer in, omdat het bedrijf de lopende procedures wilde afwachten.

Een week geleden liet de minister weten dat "een vorm van de stint" op den duur weer de openbare weg op mag. Maar zij wil wel dat twijfels over de veiligheid eerst worden weggenomen.