De medisch specialisten van het failliete MC Slotervaart in Amsterdam hebben zaterdag met elkaar overlegd over de doorstartplannen van het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis hebben de artsen aan de curatoren laten weten "met enthousiasme een akkoord" te geven om het plan verder uit te werken.

De curatoren zijn in gesprek met een consortium over de overname van een substantieel deel van de zorgactiviteiten. In dat consortium zit een aantal aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN). Die willen onroerend goed en een deel van de zorg overnemen.

De curatoren, Marc van Zanten en Marlous de Groot, beoordelen de plannen komende week. Er is nu "nadrukkelijk" nog geen akkoord over een doorstart, maar de curatoren en de eventuele overnamepartij laten weten blij te zijn met de steun van de medisch specialisten.

Het Parool schreef vrijdag dat CCN het personeel van MC Slotervaart heeft beloofd dat oud-eigenaar Loek Winter geen rol krijgt. Winter was eigenaar van het ziekenhuis voordat het failliet ging, maar heeft ook een deel van de aandelen van CCN in handen.

CCN is ook een van de partijen die MC IJsselmeerziekenhuizen wil overnemen.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!