De aandeelhouders van Cardiologie Centrum Nederland (CCN) zijn de enige partij die nog in de race is voor ziekenhuis MC Slotervaart. CCN is ook een van de partijen die MC IJsselmeerziekenhuizen wil overnemen.

Samen met externe investeerders praten zij met de curator, bevestigt een woordvoerder van de curatoren aan NU.nl na berichtgeving door Het Parool vrijdag. Voor een eventuele doorstart zouden de aandeelhouders van CCN een nieuw bedrijf oprichten.

Donderdagavond meldde de curator al dat er gesprekken worden gevoerd met één partij, nadat er in een eerder stadium meerdere geïnteresseerden waren.

Maar in een beperkt aantal van de ontvangen biedingen zou een "substantieel deel" van de zorg overgenomen worden. De curatoren verwachten na het weekend meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Oud-eigenaar Loek Winter krijgt geen rol

Volgens het dagblad heeft CCN het personeel van MC Slotervaart beloofd dat oud-eigenaar Loek Winter geen rol krijgt. Winter was eigenaar van MC Slotervaart voordat het failliet ging, maar heeft ook een deel van de aandelen van CCN in handen.

Een plan van 43 medisch specialisten van MC Slotervaart om met eigen geld een doorstart te bewerkstelligen, kreeg geen extra tijd van de rechter, meldt Het Parool verder. De artsen wilden tot 19 november de tijd om de plannen voor onder meer de financiering rond te krijgen.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!