Walt Disney heeft afgelopen kwartaal 2 miljard euro winst geboekt. De totale omzet steeg met 12 procent tot 12,5 miljard euro.

Disney boekte vooral succes met de attractieparken en een aantal succesvolle films. De parken trokken over de hele wereld meer bezoekers. Ook gaven ze meer uit dan vorig jaar. Daarnaast brachten de succesfilms Ant-Man and the Wasp en Incredibles 2 veel geld in het laatje.

Televisie is tegenwoordig het belangrijkste onderdeel van het bedrijf. Ook daar was sprake van groei, geholpen door betere verkopen van televisieprogramma's en extra inkomsten die van abonnees van betaalzender ABC naar Disney vloeiden.

Het was het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van het bedrijf. In de laatste twaalf maanden bedroeg de omzet 52,2 miljard euro. Dat is een stijging van 8 procent. De jaarwinst ging met 40 procent omhoog naar 11 miljard euro.

Topman is tevreden met de cijfers

Topman Robert Iger is erg tevreden met de cijfers. Hij spreekt van een recordomzet. Ook benadrukt hij dat Disney momenteel hard werkt aan het afronden van de overname van het leeuwendeel van branchegenoot 21st Century Fox.

Door die megadeal ter waarde van ruim 62 miljard euro komen bekende filmreeksen als Avatar en X-Men in handen van Disney, dat ook al de rechten van Star Wars en films van Marvel-studio's bezit. Daarnaast gaat de deal om een groot aantal televisiezenders van Fox.

Door die onderdelen van Fox in te lijven, hoopt Disney sterker te staan in de concurrentieslag met streamingdiensten als Netflix.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!