Inmiddels hebben zich tientallen geïnteresseerden gemeld voor een doorstart van het failliete MC Slotervaart. Het gaat om partijen uit het binnen- en buitenland. 

Sommigen hebben aangegeven voor een doorstart van het gehele ziekenhuis te gaan, anderen hebben alleen belangstelling voor onderdelen ervan, laten de curatoren weten.

Een woordvoerder wil overigens niet zeggen om hoeveel gegadigden het exact gaat en wat voor soort partijen dat dan zijn. Eind volgende week denken de curatoren met meer duidelijkheid te kunnen komen over de toekomst van MC Slotervaart.

De curatoren leggen uit dat er twee processen gaande zijn. Er is het biedingsproces met de kans op een doorstart. En mocht die doorstart, geheel of gedeeltelijk, niet slagen, dan gaat het proces verder van het overdragen van alle poliklinische patiënten naar ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken. 

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg liet vrijdag nog weten dat personeel, bestuur en crisisteam daarbij versterking krijgen van gemeente, zorgverzekeraar, ministerie, inspectie en toezichthouder NZa. De verpleegafdelingen van het ziekenhuis zijn dicht.

'Poging faillissement terug te draaien mislukt'

Donderdag mislukte een poging van ruim veertig medisch specialisten om het faillissement van het ziekenhuis terug te draaien. De 46 artsen wilden MC Slotervaart eigenhandig overnemen. Ze waren bereid 50.000 euro per persoon in te leggen.

De rechtbank vond het verzet tegen het faillissement ongegrond. Op basis van een toelichting van de curatoren kan er geen andere conclusie getrokken worden dan dat het ziekenhuis geen geld meer had.