Internetgigant Alibaba is negatiever geworden over zijn groei in de nabije toekomst. Het Chinese bedrijf stelt zijn prognose voor het volledige gebroken boekjaar naar beneden bij vanwege onzekere economische omstandigheden.

De Aziatische evenknie van Amazon verwacht een jaaromzet van tussen de 54,5 miljard en 55,7 miljard dollar, dat is 4 tot 6 procent lager dan de eerdere prognoses.

Alibaba heeft in China onder meer te kampen met afgenomen consumentenvertrouwen als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten.

Daarnaast ondervindt de onderneming van Jack Ma concurrentie van goedkopere online marktplaatsen als JD.com en Pinduoduo. Ook verstevigt de overheid haar greep op internetbedrijven.

In het voorbije kwartaal groeide het internetbedrijf stevig verder, hoewel de omzet lager uitviel dan analisten hadden verwacht.

In de drie maanden tot en met september bedroegen de totaalopbrengsten van Alibaba 12,4 miljard dollar, een stijging van 54 procent ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst dikte met 5 procent aan tot ruim 2,6 miljard dollar.