Tesla-topman Elon Musk zou momenteel "waarschijnlijk" geen geld aannemen van Saoedi-Arabië. Dat zegt Musk in een podcast van de Amerikaanse nieuwssite Recode. Daarmee verwijst hij naar de moord op de journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in Istanboel.

Musk stelde enkele maanden geleden voor om Tesla van de beurs te halen. Hij was van plan dat te doen met behulp van een investering uit Saoedi-Arabië. De dood van Khashoggi noemde Musk "heel slecht", maar daarbij tekende hij wel aan dat niet iedereen uit Saoedi-Arabië slecht is.

De tweets over het van de beurs halen van Tesla leverden Musk heel wat problemen op. Musk gaf toe dat hij zijn uitlatingen op het sociale netwerk nauwelijks filtert. "Ik gebruik Twitter om mezelf uit te drukken. Sommige mensen doen dat met hun kapsel, ik gebruik Twitter."

Sommige van zijn opmerkelijkste tweets weet Musk aan slaapgebrek. "Toen we de productie van de Model 3 aan het opvoeren waren, draaide ik echt idiote weken van wel 120 uur." Die tijd is nu voorbij. "Ik werk nu tachtig of negentig uur per week, dat is goed te doen."