Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Landbouw, Droogte

Vlaanderen tekent droge zomer officieel aan als landbouwramp

Boeren, tuinders en kwekers in Vlaanderen kunnen maximaal 62.400 euro krijgen om de schade door de droogte van afgelopen zomer te compenseren. De Vlaamse regering heeft de droogte tussen 2 juni en 6 augustus erkend als landbouwramp.
Door ANP

Voor Nederlandse landbouwbedrijven is zo'n financiële tegemoetkoming vooralsnog niet aan de orde. Zij kunnen met een verklaring wel een overbruggingskrediet bij de bank aanvragen, maakte minister Carola Schouten in augustus bekend.

In heel Vlaanderen zijn ongeveer twaalfduizend schadegevallen gerapporteerd, meldt landbouwminister Joke Schauvliege. Onder meer groente- fruit-, bloem- en boomkwekers krijgen drie maanden de tijd om een aanvraag in te dienen.

Zij moeten daarin wel het verband tussen de droogte en de schade aantonen. De regering heeft 55 miljoen euro gereserveerd.

"Ik heb mijn diensten opgedragen om prioriteit te geven aan de afhandeling van deze schadedossiers, zodat de uitbetalingen zo spoedig mogelijk kunnen volgen", zegt de bewindsvrouw op haar website.


Lees meer over:

Agrarische sector

Aanbevolen artikelen