Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Belgische Ryanair-werknemers gaan onder eigen nationale wetgeving vallen

Ryanair past uiterlijk vanaf eind januari de Belgische arbeidswetgeving toe op personeel in België. Daarover heeft de Ierse budgetmaatschappije afspraken gemaakt met Belgische vakbonden.
Door ANP

De vakbonden spreken van een "historisch akkoord", omdat Ryanair in België nog niet eerder een juridisch sluitend document had ondertekend. "Nu kunnen we beginnen aan de onderhandelingen over de werkomstandigheden van het personeel", aldus de bonden.

Ryanair maakte recent al vergelijkbare afspraken in Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Ook in die landen wil de luchtvaartmaatschappij snel over een cao praten.

Het personeel van Ryanair voert al maanden actie in diverse landen. De medewerkers willen onder meer een contract volgens nationaal recht, niet zomaar naar een ander land overgeplaatst kunnen worden en een hoger salaris.

Het Nederlandse Ryanair-personeel staakte eerder deze week nog. De actie was gericht tegen de sluiting van de basis in Eindhoven. De sluiting werd kort na een eerdere staking aangekondigd. Het bedrijf ontkent dat de maatregel een vergeldingsactie is.


Lees meer over:

Ryanair

Aanbevolen artikelen