De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is vol lof over Ben Smith, die recent aan het roer kwam te staan bij Air France-KLM. Volgens de minister doet Smith het tot nu toe uitstekend bij de luchtvaartcombinatie, zo zei hij in een televisie-interview.

De complimenten volgen een paar dagen nadat Air France erin slaagde een cao-akkoord te bereiken met het merendeel van de vakbonden van die luchtvaartmaatschappij.

Smith was als topman betrokken bij het sluiten van het akkoord en wist de partijen op een lijn te krijgen. Volgens de Franse minister toont dit aan dat Smith geschikt is voor de functie. Het bewijst volgens hem ook dat alleen iemand met ervaring in de luchtvaartsector leiding kan geven aan het concern.

Het loonconflict tussen de medewerkers en het bestuur van Air France ging gepaard met vele stakingen. Het kostte Air France-KLM honderden miljoenen.

De voorganger van Smith, Jean-Marc Janaillac, stapte zelfs op toen het merendeel van het personeel van Air France een loonbod weigerde in een stemming.