De Chinese president Xi Jingping en de Amerikaanse president Donald Trump zijn overeengekomen om elkaar te ontmoeten bij de G20-top in Buenos Aires in november. Dat schrijft de Southern China Morning Post vrijdag op basis van een ingewijde.

Het zal de eerste ontmoeting tussen de twee wereldleiders worden sinds een jaar. Zowel de Amerikaanse als de Chinese overheid heeft nog niets naar buiten gebracht over een mogelijke ontmoeting.

Volgens de Chinese krant zou de ontmoeting een teken zijn dat de leiders bereid zijn om de handelsoorlog te de-escaleren. De twee landen zijn verwikkeld in een handelsoorlog en wisselen tariefverhogingen op exportgoederen uit.

De importheffingen die door de Verenigde Staten ingesteld zijn hebben een totale waarde van zo'n 250 miljard dollar (218 miljard euro) aan Chinese producten. Momenteel gaat het om een importtarief van 10 procent, Trump dreigt dit vanaf januari te verhogen naar 25 procent.

De Chinese importheffingen raken 110 miljard dollar aan Amerikaanse producten. Vrijdag werd bekend dat de groei van de Chinese economie het laagste punt heeft bereikt sinds het eerste kwartaal van 2009.