In het vierde kwartaal behaalde Microsoft een nettowinst van 1,5 miljard dollar

NEW YORK - Microsoft, 's werelds grootste softwaremaker, heeft in het vierde kwartaal van haar boekjaar een nettowinst behaald van 1,5 miljard dollar of 28 dollarcent per aandeel. Zonder een naheffing van de belasting komt de winst per aandeel uit op 43 dollarcent, analisten hadden gerekend op een winst per aandeel van dollarcent.

De omzet over het vierde kwartaal kwam uit op 7,25 miljard dollar, een stijging van 10 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst bedroeg 2,9 miljard dollar, een jaar eerder was dat 2,75 miljard dollar.

De omzet over het gehele boekjaar kwam uit op 28,4 miljard dollar, 12 procent meer dan in het voorgaande jaar. De nettowinst voor het hele jaar kwam uit op 7,8 miljard dollar, tegen 7,35 miljard dollar een jaar eerder.

Voor het komende jaar verwacht Microsoft een omzet van tussen de ,4 en 32 miljard dollar. De winst per aandeel zou uit moeten komen tussen de 1,85 en 1,91 dollar.

XP

Microsoft zegt een goed jaar achter de rug te hebben. Een robuuste vraag naar Windows XP en andere software hebben gezorgd voor een sterk operationeel resultaat in het laatste kwartaal, aldus het bedrijf.