De Britse minister John Glen verwacht dat het Verenigd Koninkrijk vijfduizend banen in de financiële dienstverlening verliest in aanloop naar Brexit. Die banen verhuizen naar continentaal Europa.

Als minister op het gebied van financiële dienstverlening zal hij "alles doen" om te zorgen dat Londen een belangrijk financieel centrum blijft, ook na het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

Persbureau Reuters schrijft dat Glen zich baseert op een schatting van de Bank of England. Volgens de bank zullen vijfduizend banen in de financiële dienstverlening verdwijnen naar Europa, in aanloop naar Brexit in maart.

Frankfurt en Parijs

Op dit moment openen steeds meer Britse financiële instellingen kantoren in steden als Parijs en Frankfurt. Dat doen ze omdat ze onzeker zijn over de handelsrelaties met de EU na Brexit.

Reuters schreef vorige maand dat op dit moment zo'n 630 banen in de financiële dienstverlening verplaatst zijn naar continentaal Europa.

Glen zegt dat hij vertrouwen heeft in een 'zachte' Brexit-deal tussen het VK en de EU, maar waarschuwt: "Maar als de deal slecht uitpakt voor de stad Londen, moeten we gepaste maatregelen nemen om onze belangen te verdedigen."