Hope Hicks, de voormalige communicatiebaas van het Witte Huis, gaat aan de slag bij New Fox, het bedrijf dat overblijft nadat grote delen van 21st Century Fox aan Disney zijn verkocht.

Dat maakt het bedrijf maandag bekend, melden diverse Amerikaanse media.

De 29-jarige Hicks werd in 2017 benoemd tot hoofd communicatie van de regering-Trump, maar vertrok alweer in februari 2018.

Het voormalig model sloot eerder zonder enige politieke ervaring aan bij de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump en groeide uit tot een van diens vertrouwelingen. Daarvoor was ze als pr-manager in dienst van de Trump Organization.

De overstap naar New Fox past in dat plaatje. Ook Fox News, dat president Trump vaak actief steunt, zal onderdeel uitmaken van het bedrijf dat zal ontstaan nadat de fusie tussen 21st Century Fox en Disney medio 2019 is afgerond.

Disney betaalt zo'n 71 miljard dollar (ongeveer 61 miljard euro) voor de filmstudio’s, producenten en meer dan vierhonderd tv-zenders van 21st Century Fox. De televisietak, waaronder dus Fox News, wordt niet overgenomen.

New Fox gaat zich richten op nieuws- en sportzenders, de meest winstgevende onderdelen van het bedrijf. Het bedrijf zal worden geleid door Lachlan Murdoch, de oudste zoon van Rupert Murdoch.