Het Saoedische staatsolieconcern Saudi Aramco gaat nog steeds naar de beurs, maar dan wel pas eind 2020 of begin 2021. Dat heeft de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman laten weten. Aramco wordt dan waarschijnlijk het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

In augustus gingen er nog geruchten dat het staatsolieconcern niet naar de beurs zou gaan. Er bestaat al langer veel onduidelijkheid rondom het uit 2016 daterende plan, omdat de Saoedi's een definitief besluit telkens maar voor zich uit lijken te schuiven.

Het voornemen om Saudi Aramco noteringen te geven aan de beurs in Riyad en aan een buitenlandse beurs is onderdeel van de hervormingen van de kroonprins. Die wil de economie van Saoedi-Arabië minder afhankelijk maken van de oliewinning.

De Saoedische overheid heeft eerder gezegd mogelijk ongeveer 5 procent van de aandelen van Saudi Aramco naar de beurs te brengen.

Daarbij zou het concern gewaardeerd worden op zeker 2 biljoen dollar (ruim 1,7 biljoen euro), ongeveer het dubbele van wat Apple nu waard is. De beurswaarde van Apple overschreed afgelopen zomer voor het eerst de 1.000 miljard dollar.