Tesla-oprichter Elon Musk heeft enkele dagen nadat hij een schikking met de Amerikaanse beurswaakhond SEC trof een tweet verstuurd waarin hij de toezichthouder provoceert.

In de tweet schrijft Musk dat de afkorting SEC staat voor 'Shortseller Enrichment Commission' in plaats van Securities and Exchange Commission, zoals de officiële naam luidt.

Daarmee stelt Musk dat de SEC vooral de belangen dient van shortsellers, mensen die speculeren op koersdalingen. Volgens Musk verricht de beurswaakhond geheel in lijn met de nieuw gegeven naam "ongelooflijke werkzaamheden".

Later voegde de Tesla-topman daar nog aan toe dat de beurswaakhond in de afgelopen jaren heeft laten zien "redelijk kwaadaardig" te zijn en dat zijn werkzaamheden "illegaal zouden moeten zijn".

De beurstoezichthouder beschuldigde Musk onlangs van fraude nadat hij op Twitter repte over een privatisering van Tesla en daarmee beleggers op het verkeerde been zette. Door het onderzoek van de SEC daalde de koers van de autobouwer.

De twee partijen hebben inmiddels een schikking getroffen. Musk moet zijn positie als bestuursvoorzitter van de fabrikant van elektrische auto's voor drie jaar neerleggen en Tesla en Musk moeten ieder een boete van 20 miljoen dollar (ruim 17 miljoen euro) betalen. De schikking moet echter nog wel worden goedgekeurd door de rechter.