Het cabinepersoneel van Ryanair in Eindhoven dreigt met nieuwe acties naar aanleiding van de aankondiging van de Ierse luchtvaartmaatschappij om de basis op Eindhoven Airport te sluiten.

De stewards en stewardessen bespreken hun reactie nog, maar volgens een eerste indruk is het personeel bereid om weer te gaan actievoeren.

Stakingen voor korte of langere tijd behoren wederom tot de opties, zei bestuurder Asmae Hajjar van FNV Luchtvaart donderdag.

Piloten en cabinepersoneel van Ryanair in Eindhoven legden afgelopen vrijdag het werk neer om betere arbeidsomstandigheden te eisen.

Maandag kondigde de Ierse prijsvechter aan dat vier vliegtuigen die op Eindhoven Airport zijn gestationeerd, zullen worden weggehaald. De vluchten van en naar Eindhoven worden vanaf 5 november vanuit het buitenland uitgevoerd.

Het cabinepersoneel is verontwaardigd over de aankondiging van Ryanair. Ongeveer honderd stewards en stewardessen krijgen de keuze om binnen een maand huis en haard achter te laten om in het buitenland te gaan werken. Dat vindt het personeel onacceptabel, aldus de vakbond.

Ook de piloten overwegen nieuwe acties als Ryanair bij het vertrek uit Eindhoven blijft, liet pilotenvakbond VNV weten.