De EMTÉ-distributiecentra in Kapelle en Putten en de vleesverwerkingsfabriek in Enschede zullen volgend jaar hun deuren sluiten. Er is nog geen duidelijkheid over eventueel banenverlies, maar ontslagen worden ook niet uitgesloten.

Volgens EMTÉ, dat recent werd overgenomen door Jumbo en Coop, passen de activiteiten op de genoemde locaties niet binnen de toekomstplannen van de kopers.

Bij de betreffende locaties werken 430 mensen. De sluitingen hebben ook effect op de werkgelegenheid op het hoofdkantoor van EMTÉ in Veghel.

Volgens EMTÉ, dat eerder in bezit was van groothandelsbedrijf Sligro, krijgt het personeel de mogelijkheid om bij Jumbo en Coop te solliciteren. Ook is EMTÉ een begeleidingsregeling overeengekomen met de ondernemingsraad van het bedrijf.

Het distributiecentrum in Kapelle sluit naar verwachting in februari. In Putten vindt de sluiting naar verwachting in juni plaats. De locatie in Enschede zal aan het einde van het eerste kwartaal haar deuren sluiten en de activiteiten op het hoofdkantoor worden tot 1 juli afgebouwd.