Tijdens de economieles ontdekten leerlingen van een Tilburgse vijfdejaars-vwo-klas een fout in de rekenvoorbeelden bij het officiële Belastingplan 2019. De tariefvoorbeelden op de informatiepagina over de belastingschijven bleken niet te kloppen. De klas is hiervoor beloond met taart door het ministerie van Financiën.

Economiedocent Gert van Vliet van het Beatrix College liet zijn leerlingen de voorbeelden uit het plan narekenen. Alle leerlingen kwamen vervolgens op een andere uitkomst, schrijft Omroep Brabant dinsdag. "Toen dachten we: hier klopt iets niet", aldus leerling Imke van Schijndel.

Via een reactieformulier stelden de leerlingen het ministerie van Financiën vervolgens op de hoogte van de fout. De reactie liet even op zich wachten, maar maandag werd er toch ineens taart afgeleverd in het lokaal. Mét bericht van de staatssecretaris.

Van Vliet zegt dat hij en zijn klas inmiddels ook te horen hebben gekregen dat ze op excursie naar Den Haag mogen komen. Dat bevestigt het ministerie.

Toch staat er misschien zelfs nog een nieuwe taart op het menu: "Ook in de nieuwe voorbeeldsommen klopt er iets niet", aldus de docent aan NU.nl. Een nieuw reactieformulier is intussen verzonden.