De Ierse prijsvechter Ryanair heeft in de maand september meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, ondanks werkonderbrekingen bij piloten en cabinepersoneel. Het bedrijf verwelkomde zelf 12,6 miljoen passagiers, op jaarbasis betekent dit een stijging van 6 procent. 

Daarnaast stapten 500.000 mensen aan boord bij de onlangs overgenomen Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Lauda.

Ryanair kampte de afgelopen periode met twee dagen van acties van personeel in een vijftal landen. De medewerkers zetten daarmee hun roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij. Dit leidde er vorige maand toe dat vierhonderd vluchten werden geannuleerd.

Maandag kwam Ryanair nog met een winstwaarschuwing, vooral vanwege de gevoerde acties. Het bedrijf waarschuwt onder meer voor een terugloop in de passagiersaantallen.

De budgetmaatschappij verwacht in het gebroken boekjaar een winst van 1,1 miljard euro te behalen. Dat is 12 procent minder dan de eerder verwachte winst van 1,3 miljard euro.

"Tot vorige week hadden we een sterker derde kwartaal verwacht om te compenseren voor ons mindere tweede kwartaal. Door afgelopen week en de toegenomen angst voor stakingen is het aantal geboekte vluchten afgenomen", liet de Ierse budgetmaatschappij weten in een verklaring.